Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, la raport. În 2019 vrea la Bruxelles

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurişniţi, şi-a prezentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, raportul de activitate pe anul 2018 în sesiunea parlamentară încheiată recent. Totodată, Iurișniți a aunțat că din toamnă se va concentra pentru candidatura sa la alegerile europarlamentare.

 

Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud, și-a prezentat raportul său de activitate în sesiunea parlamentară recent încheiată.

În ceea ce priveşte activitatea la nivel naţional, deputatul USR a punctat o serie de propuneri referitoare la Legea pentru combaterea violenţei domestice şi Legea internschip-ului, dar şi pentru depolitizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Totodată, a fost depusă o iniţiativă legislativă pentru introducerea contractului de muncă part-time pentru elevii din învăţământul profesional dual, concomitent cu o scădere a impozitului  muncii.

Aici am avut câteva amendamente care au fost admise. Este vorba despre importanţa acestei legi, posibilitatea tinerilor de a-şi îmbunătăţii competenţele şi abilităţile, de a avea o experienţă importantă de muncă de cel puţin 6 luni de zile. Tinerii vor avea dreptul să lucreze într-o firmă s-au într-o entitate publică, cu 30 de ore pe săptămână şi vor avea dreptul la o indemnizaţie, de cel puţin 50% din salariul minim brut pe economie. Este o premieră, vor avea dreptul la un stagiu de practică, la un internship plătit şi se va finaliza cu un certificat„, a subliniat Iurișniți.

Votul pentru eliminarea pensiilor speciale din administraţia locală, lecţiile de democraţie pentru liceeni, prin vizita celor 60 de elevi de la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” Bistrița la Parlament, promovarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, lupta pentru menţinerea independenţei justiţiei, dar şi campania „Fără penali în funcţii publice” sunt alte acţiuni care au fost evidenţiate de deputatul USR.

În ceea ce priveşte demersurile făcute pentru cetățenii din Bistrița-Năsăud pe care îi reprezintă în Camera Deputaților, Cristina Iurişniţi a nominalizat dezbaterile pentru introducerea educaţiei pentru sănătate în şcoli şi iniţierea protocolului instituţional, dezbaterile cu privire la dezvoltarea învăţământului profesional dual. Totodată, aceasta a adresat interpelări Ministerului Dezvoltării Regionale pentru susţinerea modernizării corpului de liceu de la CN „Liviu Rebreanu”, dar și Ministerului Economiei pentru extinderea magistralei de gaze pe Valea Bârgăului și la Miceştii de Câmpie, precum și susţinerea deblocării unui post de stomatolog la Beclean sau monitorizarea proiectului pilot „O masă caldă în şcoli”.

Este important să fac cunoscută activitatea mea până în momentul de faţă. Cifrele vorbesc de la sine: 62 luări de cuvânt în 42 de şedinţe, 21 de declaraţii politice, 76 propuneri legislative – unele le-am susţinut, altele le-am iniţiat – şi 52 de întrebări şi interpelări”, a subliniat Iurișniți.

Deputatul USR de Bistrița- Năsăud a mărturisit că, încă nu s-a hotărât dacă va candida pentru un nou mandat în Legislativul României, mai ales că deocamdată țintește un loc în Parlamentul European.

Nu sunt sigură că voi candida pentru următoarea legislatură, mă mai gândesc. Mă voi concentra pe candidatura mea la alegerile europarlamentare, începând din septembrie, declarat Cristina Iurișniți.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.