Pârtia de schi ”Cocoș”, investiție cu care administrația locală din Bistrița a cheltuit mai bine de 5 milioane de euro dintr-un împrumut bancar, dă semne de ”uzură” la doar o zi de la deschiderea sezonului pentru schiori. Cu toate că primarul Bistriței spunea că în acest an condițiile sunt ca pe pârtiile din Austria, schiorii semnalează faptul că pe pârtie sunt pietre, iar zăpada se pare că nu este suficientă. 

Sezonul de schi din acest an a fost deschis pe Pârtia ”Cocoş” din municipiul Bistriţa, miercuri, 9 ianuarie, prilej cu care primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu, a declarat că în ceea ce privește condițiile, acestea pot fi comparate cu cele de pe pârtiile din Austria.

Este mult mai bine decât anul trecut. Stratul de zăpadă este undeva la 30 de centimetri, zăpadă bătută. Condiţiile, eu aşa cred acum, sunt ca pe pârtiile din Austria. Ieri (n.r. – marți), pârtia era îngheţată, era tare, dar era foarte bună, mult mai bună decât cum am pornit anul trecut. Această zăpadă ţine până la prima ploaie. Dacă nu plouă până în martie, în martie vom schia. Dacă plouă, asta este”, a declarat, miercuri, la deschidere, primarul Ovidiu Teodor Creţu.

Cu toate că edilul afirmă că sunt condiții foarte bune, unii schiori care au testat pârtia nu sunt de aceeași părere.

Printre cei care au ales să o testeze se numără și consilierul municipal Filip Moisil, care a realizat un filmuleț și câteva fotografii în care arată că pe pârtie sunt pietre și nu e totul chiar așa cum ar vrea primarul Ovidiu Crețu să fie.

Din imaginile postate pe o rețea de socializare se vede clar că există porțiuni în care stratul de zăpadă nu este suficient și, în plus, consilierul municipal Filip Moisil mai arată că tunurile de zăpadă nu funcționau.

De menționat este faptul că în prima zi de funcționare a pârtiei, circa 500 de schiori au ales să o testeze.

Publicată de Filip Moisil pe Joi, 10 ianuarie 2019

Situată la o altitudine de maxim 680 de metri, Pârtia de schi ”Cocoș” este o investiție de peste 5 milioane de euro realizată de Primăria Bistrița cu bani dintr-un împrumut accesat de municipalitate. Aceasta a fost inaugurată în sezonul 2017 – 2018, însă din cauza temperaturilor ridicate a funcţionat în total doar zece zile. De asemenea, în primăvara anului trecut, la doar trei luni de la inaugurare, pârtia a fost afectată de o alunecare de teren în zona bazinului de alimentare cu apă. În aceste condiții au fost necesare reparații, iar consilierii locali au fost nevoiți să aprobe încă aproximativ 400.000 de euro de la bugetul local, pentru astfel de lucrări, care nici în momentul de față nu s-au finalizat.

Dotată cu telescaun de patru locuri, cu o capacitate de transport de 1.300 de persoane pe oră, respectiv cu instalaţie de nocturnă, pârtia are o lungime de 1.300 de metri. De asemenea, pârtia este dotată cu instalație de nocturnă care, însă, funcționează doar de luni până vineri.

Aceasta este întreținută de o echipă a Primăriei Bistrița, iar telescaunul este operat tot de personalul propriu autorizat al Primăriei Bistrița din cadrul Direcției Educație, Turism.

FOTO/VIDEO: Facebook – Filip Moisil