Diana Morar, consilier municipal PNL, a criticat dur, într-o postare pe contul său de Facebook, proiectul de amplasare a unei locomotive de epocă în fața Gării Bistrița-Nord, în condițiile în care administrația locală nu a amenajat și zona adiacentă. De criticile consilierului liberal nu a scăpat nici viceprimarul Bistriței Cristian Niculae, care a făcut „copy-paste” cu acest proiect, ideea aparținând unui al liberal, fostul senator Dorin Dobra.

 

Consilierul municipal liberal Diana Morar s-a arătat foarte acidă la adresa viceprimarului Cristian Niculae, pe care îl numește „neobositul fotomodel local”, cunoscută fiind goana pentru imagine a acestuia, și care a cules rezultatele muncii unui liberal.

„De proiect s-a ocupat îndeaproape neobositul fotomodel local, viceprimarul Cristi Niculae, iar rezultatele fructificate prin munca altui coleg de partid care a adus într-adevăr locomotiva la Bistrita, nu au întârziat sa apară”, a scris Diana Morar pe contul său de socializare.

 

Totodată, consilierul liberal a criticat faptul că administrația locală nu a amenajat zona de proximitate în care a fost amplasată locomotiva, astfel încât să devină o zonă de atracție pentru bistrițeni.

„Imaginile sunt grăitoare. Priviți-le! Locomotiva este într-adevăr impunătoare.
Ar fi fost un punct de atractie pentru aceasta parte a orașului, însă proximitatea este deplorabilă, descurajând orice intenție lăudabilă din partea părinților prezenți de a capta atenția copiilor pe care îi strâng tare de mânuțe.

De poze cu locomotiva nu poate fi vorba! În fata ei, din minipărculețul de care se ocupă vicele au mai rămas trei arbori din patru. Unul tăiat zace învins in fata locomotivei, acoperind toată splendoarea mașinăriei.

Dacă încerci sa o admiri din parea opusa, te încurci in mormane de prundiș și bucăți de fier de cale ferată abandonate. În fata ei un cablu atârna desprins de pe un stâlp. Peste toate tronează resturile unei mese luate de cineva azi noapte și multe alte ambalaje.

Ai impresia ca locomotiva a dat buzna singură în piațeta din fața gării, distrugând tot în cale, totodată tulburând liniștea celor câțiva cerșetori mereu prezenți și sunetul manelelor ce răsună de la o terasă din apropiere.

Plecăm întristați și noi și copiii. Nu am făcut poze cu locomotiva.

În drum spre casă, îl văd pe Dorin Dobra venind cu zâmbetul pe buze să admire ideea sa pusă în opera de “ceilalți”. Mă întreb dacă a plecat cu un gust amar de acolo.

Așa e când faci copy-paste, nu îți iese!”, a mai scris Diana Morar.