Consilierul local liberal Diana Morar, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale Bistriţa-Năsăud, critică „investițiile dezastruoase de pe zona de agrement gestionate de Primăria Bistrița”, un astfel de exemplu fiind Parcul de aventură din Wonderland. În opinia acesteia, administrația PSD nu a reușit să ofere alternative, bistrițenilor.

 

Diana Morar a declarat, marți, într-o conferință de presă, că Parcul de aventură din Wonderland reprezintă un mod perfect de a ilustra administrația PSD. Potrivit acesteia, investiția din vârful Dealului Cocoșului a fost un fisco previzibil.

Exact acum un an viceprimarul Niculae s-a lăudat că va realiza o ancoră de vară și au alocat bani de la bugetul local pentru un parc de aventură pe care l-au construit prietenii consilierului Bogdan Miholca. S-au cheltuit 20.000 de euro și a fost un fiasco previzibil, iar la această oră avem un telescaun care funcționează câteva ore în weekend pentru câțiva copii care aleg să meargă în Parcul de Aventură!„, a spus Diana Morar.

În opinia șefei femeilor liberale din Bistrița, în ce privește agrementul, administrația PSD nu a reușit să ofere alternative.

Parcul Municipal e aglomerat în weekend, ștrandul Codrișor la fel, iar școlile publice și-au pus lacăt pe terenurile de sport. Bistrițenii nu prea au alternative pentru petrecerea timpului liber. În tot acest timp, Primăria Bistria investește orbește în gaura neagră numită pârtia de schi din Wonderland.

Întreținerea acestui Parc de Aventură costă zeci de mii de lei, dacă ar fi să calculăm salariile celor responsabili cu administrarea echipamentelor, angajați care vara taie frunze la câini și  de fiecare dată, iarna îi ia prin surprindere.

Nu ar fi nicio problemă dacă în Wonderland ar fi o zonă de agrement, cu drum asfaltat, cu terase, cu bazine de înot, exact ce a promis Ovidiu Crețu acum 11 ani! Să nu uităm că pentru aceste promisiuni a fost ales primar și după trei mandate împreună cu consilierii PSD a reușit să realizeze o pârtie de schi și astfel Bistrița a ajuns celebră la toate jurnalele de știri.

După cum știți, din bugetul local s-au alocat aproape patru milioane de lei pentru continuare investiții la pârtia de schi.

În Wonderland continuă investițiile cu pompe, cu un skilift și cu generatoare de zăpadă. Pe timp de vară, primarul a promis un roller-coaster, o instalație de vară rămasă la stadiul de promisiune fără finanțare„, a precizat Diana Morar.

Ea a mai subliniat faptul că în ceea ce privește lucrările importante, PSD nu a reușit nici măcar să înceapă ce au promis în 2016!

De exemplu, modernizarea drumului ce duce înspre Wonderland e tot la stadiul de promisiune. După cum spuneam în ședința de Consiliu Local, investițiile promise se realizează într-un ritm extrem de lent în 2019. Spre exemplu, din 160 de milioane de lei alocați secțiunii de dezvoltare, s-au efectuat lucrări în valoare de 7.9 milioane de lei. E infim și acest aspect demonstrează că administrația PSD nu e capabilă să implementeze la termen proiectele pe care le-au promis. Ne aflăm în luna iulie și s-au realizat doar 5% din previziunile secțiunii de dezvoltare și cel mai probabil vor aștepta campania electorală pentru a începe șantierele pe care le vor termina în următorul cincinal„, a precizat Diana Morar.