Situația Stadionului Jean Pădureanu din municipiul Bistrița și ideea lansată în spațiul public de viceprimarul Cristian Niculae privind cumpărarea arenei sportive de către Primăria Bistrița și demolarea ei în vederea extinderii Parcului Municipal naște tot mai multe critici. 

Consilierul municipal Diana Morar susține că, în opinia sa, viceprimarul Cristian Niculae a lansat acest subiect în spațiul public doar ca un ”exercițiu de imagine”.

În calitate de avocat, Diana Morar a lansat, într-o conferință de presă, câteva argumente legale care ar putea împiedica demolarea Stadionului Jean Pădureanu.

Sunt 3 legi care în acest moment vă opresc în a duce la îndeplinire această pseudogrijă față de nevoile bistrițenilor. Prima ar fi Legea Sportului, care nu vă permite demolarea unei baze sportive până nu aveți o altă bază sportivă finalizată. (…) Cea de-a doua lege care stă piedică în acest moment este Legea Insolvenței, care nu vă permite dumneavoastră să dați ordine lichidatorului judiciar să dărâme stadionul ca să cumpărați dumneavoastră stadionul în detrimentul creditorilor înscriși și acceptați la masa credală a fostei Gloria pentru că acest lucru ar echivala cu o fraudă în defavoarea creditorilor. Mai mult este vorba și despre Codul Civil, dreptul de proprietate fiind garantat prin Constituție. Atributul de dispoziție asupra proprietății aparține exclusiv proprietarului. În momentul actualul proprietarul este Gloria prin lichidatorul Consult Management. Nu în ultimul rând, mai există o lege – Legea bugetară, care este dublată și de situația de fapt reflectată în bugetul pe 2019, care, de asemenea, nu permite investiții de acest gen întrucât există un deficit bugetar de 29,8 milioane lei”, a mai spus Diana Morar.

Consilierul liberal a ridicat și problema privind sursa de finanțare pentru achiziția stadionului, subiect despre care nu s-a pomenit nimic.

”Președintele PSD Bistrița, Cristian Niculae, a uitat să spună de unde va scoate bani pentru această achiziție de care primarul Crețu s-a ferit atât de mult, afirmând public că a fost ascultat chiar de către DNA și de aceea nu a fpcut niciun demers pentru achiziția stadionului. (…)  Terenul și construcția aparține lichidatorului judiciar și nu se poate realiza din bugetul actual. Sumele vehiculate pentru achiziție variază undeva între 5 și 8 milioane de euro, după cum se susține pe surse. Desigur, o valoare exactă o poate stabili o expertiză tehnică de specialitate care poate fi realizată doar de către lichidatorul judiciar”, a mai adăugat Diana Morar.

Diana Morar consideră că viceprimarul, prin acțiunile și declarațiile sale, este ”paralel cu administrația”. ”În goana sa după popularitate, Niculae a omis să spună de unda va lua bani pentru cumpărarea Stadionului și acest lucru demonstează că este paralel cu administrația”, a completat Diana Morar.

În plus, Diana Morar susţine că Primăria Bistrița ar putea rezolva foarte ușor problema privind extinderea Parcului Municipal, fără să fie necesară demolarea stadionului.

Nu trebuie să scormonească după idei utopice, care costă mulți bani, pentru că soluția o are la îndemână. Soluția există încă din anul 2009 și a fost dezbătută în Consiliul Local fiind adoptat la acea vreme un Plan Urbanistic Zonal de extindere a parcului spre Pădurea Codrișor, cu menajarea malurilor râului Bistrița și a albiei în vederea exploatării ei cu ambarcațiuni ușoare de agrement”, a mai precizat Diana Morar.