Doi tineri din localitatea Dumbrăvița, județul Bistrița-Năsăud, s-au ales cu dosare penale pe când se plimbau cu mașina, sâmbătă spre duminică noaptea. Asta din cauză că, unul nu avea permis de conducere și, mai mult decât atât, era și sub influența băuturilor alcoolice. Celălalt, proprietarul real al autoturismului, și-a dat mașina pe mâna amicului, știind că acesta nu are voie să conducă.

 

Un tânăr în vârstă de 18 ani din localitatea bistrițeană Dumbrăvița a fost prins de polițiști, în noaptea de 22/23 septembrie, conducând sub influența băuturilor alcoolice, un autoturism prin localitate.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, polițiștii au descoperit că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Problemele nu s-au oprit aici, fiindcă, după verificări, polițiștii au ajuns la concluzia că autoturismul are alt proprietar.

În cadrul verificărilor, polițiștii au stabilit că autoturismul în cauză i-a fost încredințat de către proprietarul acestuia, de 27 ani, din Dumbrăvița, care era pasager în autoturism„, explică reprezenații IPJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, cei doi tineri sunt cercetați acum sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și încredințarea unui autovehicul, unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere sau se află sub influența alcoolului.