Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Bistrița-Năsăud au acționat, marți, pentru combaterea infracțiunilor de braconaj, pe raza județului. 

 

Astfel, au fost verificați mai mulți deținători de arme letale și vânători, doi dintre aceștia, depistați că au încălcat restricțiile de circulație impuse prin Ordonanțele Militare, au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 4.000 de lei.

Totodată, polițiștii au depistat și oprit pentru verificări un autoturism care circula pe raza fondului cinegetic Bichigiu. A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Coșbuc, iar în urma controlului efectuat, în interiorul autoturismului polițiștii au descoperit o arbaletă care avea montat un sistem optic, precum și săgețile aferente. De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul deținea la domiciliu încă o arbaletă. Cele două arbalete și săgețile au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

A fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj, în modalitatea accesului în fondurile cinegetice sau vânătoarea cu arbalete, arme la care percuţia cartuşului se realizează pe ramă ori cu alte arme decât cele autorizate sau omologate, după caz, pentru vânătoare în România.

Imagine

De asemenea, tot cu ocazia acțiunilor de ieri, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat controale cu privire la respectarea condițiilor de păstrare a armelor și muniției la domiciliul unui bărbat de 63 de ani, din Lunca Leșului.

Bărbatul este autorizat să dețină, să poarte și să folosească arme și muniții din categoria celor letale de vânătoare. Cu ocazia verificărilor, polițiștii au găsit în cutia metalică pentru păstrarea muniției un număr de 9 cartușe confecționate artizanal, existând suspiciuni că bărbatul ar fi deținut fără drept pulbere pe care ar fi folosit-o la confecționarea de cartușe de vânătoare.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Imagine