În prag de sărbători, doi elevi de clasa a X-a de la o școală din Bistrița au primit, marți, „cadouri” din partea jandarmilor: două dosare penale. Unul fiindcă a folosit petarde în curtea școlii, în mijlocul colegilor săi, iar celălalt a introdus în instituția de învățământ o armă albă. Din cauza petardelor, au fost amendați și părinții unui copil de 9 ani din Bistrița.

 

 

Un elev de clasa a X-a de la o școală din Bistrița a găsit un mijloc de relaxare mai puţin obişnuit pentru pauza dintre ore. Acesta a experimentat explozia unei petarde în mijlocul elevilor aflaţi în curte în timpul unei pauze, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Bistrița-Năsăud.

Având în vedere pericolul la care au fost supuşi elevii, conducerea instituţiei de învăţământ a luat atitudine faţă de gestul elevului şi a solicitat sprjinul jandarmilor. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au trecut la identificarea tânărului care a făcut acest gest în mijlocul colegilor. După discuţiile purtate cu aceştia a fost identificat elevul de 16 ani, care deţinea petardele în cauză„, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei bistrițene.

Drept urmare, părinții copilului au fost chemați la școală, iar în prezența lor, jandarmii au întocmit, pe numele elevului, actele de sesizare pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform legii în vigoare.

Totodată, în timp ce erau căutate petardele, în sala de clasă jandarmii au găsit şi un box ascuns în cutia de cadouri de sub bradul impodobit. Elevul, din aceeași clasă a X-a, a fost identificat de jandarmi și s-a ales și el cu dosar penal pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, bineînțeles nu înainte de a-i fi chemați părinții la școală. Conform legii, portul sau folosirea unui cuţit, pumnal, box sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire, fac parte din  infracţiunile contra ordinii şi liniştii publice.

Tot marți, jandarmii au intervenit în cursul după-amiezii, în zona Cartierului Subcetate din municipiu.

Un minor de 9 ani a fost surprins în timp ce folosea petarde în curtea blocului în care locuia, ca urmare părinţii săi au fost sancţionaţi cu 100 de lei amendă, pentru neluarea măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj„, a mai precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.