Doi ialomițeni, cercetați pentru înșelăciune de polițiștii bistrițeni! Unul este reținut. Vezi ce au încercat să facă

Doi bărbați din județul Ialomița sunt cercetați de polițiștii bistrițeni pentru înșelciune, după ce luni, au încercat să amaneteze unor case de amanet din Bistrița niște bijuterii placate cu aur, cei doi pretinzând că ar fi în întregime din aur. Unul din cei doi ialomițeni a fost prins în flagrant de oamenii legii și a fost reținut pentru 24 de ore.

 

Un bărbat de 59 de ani, din Urziceni, județul Ialomița, s-a prezentat luni la o casă de amanet din Bistrița, unde a oferit spre amanetare o cruciuliță ca fiind din aur și a primit de la angajată, la schimb, suma de 1.400 de lei.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, ulterior încheierii contractului, angajata casei de amanet și-a dat seama că a fost indusă în eroare, respectiv obiectul fiind doar suflat cu un strat subţire din aur și a alertat Poliția.

La scurt timp, un alt bărbat de 48 de ani, din localitatea Jilavele, județul Ialomița, a fost prins în flagrant de polițiștii Biroului de Ordine Publică, cu sprijinul angajaților societății de pază, în timp ce încerca să înșele la o altă casă de amanet din Bistrița, prin aceeași metodă.

Polițiștii spun că bărbatul, la fel ca și conjudețeanul său, a încercat să amaneteze o cruciuliţă ca fiind din aur, însă administratorul societăţii şi-a dat seama că obiectul este doar placat cu aur și a acționat butonul de panică.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru tentativă la infracțiunea de înșelăciune. De asemenea, polițiștii îl caută pe bărbatul de 59 de ani, care este cercetat pentru înșelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.