Doris Rai, mesaj viceprimarului Cristian Niculae: Primăria Bistrița a DAT DEJA o Hotărâre de Consiliu Local, iar casele din centrul vechi al orașului nostru NU PLĂTESC impozit pe clădire. Oare unde ați fost la acea ședință de nu știți asta?

Fostul consilier județean liberal Doris Rai îl critică dur pe viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, care propune ca proprietarii imobilelor din Centrul istoric să fie scutiți de impozitul datorat pentru o perioadă de 10 ani, dacă aceștia vor reabilita fațadele respectivelor clădiri.

 

Doris Rai a scris pe pagina sa de Facebook că viceprimarul Cristian Niculaea vrut să rupă gura târgului cu o idee «genială», scutirea de impozit a proprietarilor de case din centrul vechi care își reabilitează clădirea„.

Numai că, arată fostul consilier județean liberal, proprietarii caselor din Centrul istoric, oricum nu plătesc impozit pe clădiri, după ce Consiliul Local Bistrița a adoptat încă din 2018 o hotărâre în acest sens.

Sună foarte bine, dar conform Codului Fiscal art. 456 alin.2, în 2018 Primăria Bistrița a DAT DEJA o Hotărâre de Consiliu Local, iar casele din centrul vechi al orașului nostru NU PLĂTESC impozit pe clădire. 
Oare unde ați fost la acea ședință de nu știți asta?
Oricum, dacă ar fi să plătească impozit, la 56 metri pătrați, ar fi de achitat o sumă de 76 lei pe an. Nu este o sumă colosală„, a scris Doris Rai.

Plus, avem deja Legea nr. 209/2017 prin care NU se datorează impozit pe clădiri pentru locațiile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, CARE AU FAȚADA stradală și/sau principală RENOVATĂ sau reabilitată conform prevederilor.

Veniți cu o propunere care este lege sau cum?
Vai, vai, vai și iar vai!

O idee inteligentă era fie să veniți cu un proiect cu cap și coadă, nu cu întrebări aruncate pe Facebook, ca și cum nu știți ce aveți de făcut. 
Sau nu știți ce aveți de făcut?„, a mai adăgat fostul consilier județean liberal.

Doris Rai vine și cu o serie de soluții la frământările viceprimarului Niculae.

Să nu ziceți că nu sunt de treabă, vă dau soluții, dacă tot vreți să faceți REVOLUȚIE în Bistrița: 
 -Propuneți ca Primăria să susțină renovarea fațadelor clădirilor cu un procent de 50% din costul total al reabilitării. E testată soluția atât în țară, cât și în străinătate.
 – Dați termen limită! Adoptați o hotărâre de consiliu local pentru obligarea celor ce dețin un spațiu să îi reabiliteze fațada, în următorii 3 ani.
 – Celor care refuză reabilitarea, chiar și cu ajutorul din partea autorităților, oferiți-le alt spațiu, pentru ca Primăria să preia locația. În țările civilizate, așa s-a făcut. 
Rămâi cu circ în centrul orașului, de frică să nu pierzi voturi. 
 – Acordați facilități celor care au businessuri acolo. În Paris a fost o perioadă când Primăria plătea o parte din chiria investitorilor/producătorilor locali care aveau puncte de desfacere în centrul orașului, doar ca să se localizeze acolo și să se dezvolte„, arată aceasta.

Fostul consilier județean liberal este de părere că „trebuie luate măsuri clare, îndrăznețe, trebuie impuse reguli„.
Imediat trecem în 20 20  e destul! #NeAmSăturat

Credeți că cine nu și-a reabilitat fațada clădirii până acum, o reabilitează că îl «scutiți de impozit».
Acesta este populismul de care ne-am săturat cu toții, iar Bistrița MERITĂ MAI MULT!„, a conchis Doris Rai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.