Un bărbat din Dej, județul Cluj, a fost depistat de jandarmii din Bistrița-Năsăud în timp ce oferea spre comercializare, în spaţiul public, mai multe tipuri de parfumuri contrafăcute. Acesta s-a ales cu dosar penal. 

Bărbatul în vârstă de 33 de ani se afla parcarea unui supermarket din oraşul Năsăud, unde avea expuse spre comercializare mai multe produse care aveau marcă şi culoare similare cu mărci originale.

Jandarmii l-au depistat pe bărbat și luat măsurile care se impun în acest caz. ”Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare pentru infracţiunea  de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, acte care au fost predate Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud” se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Conform prevederilor legale în vigoare punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Potrivit legislației, prin punerea în circulaţie se înţelege oferirea produselor sau comercializarea, ori deţinerea lor în acest scop sau, după caz, oferirea ori prestarea serviciilor sub acest semn, precum şi importul, exportul sau tranzitul produselor sub acest semn.