Două basarabence au fost depistate de polițiștii de imigrări din Bistrița-Năsăud muncind ilegal la o firmă din județ, astfel că s-a decis trimiterea lor acasă. Totodată, oamenii legii le-au interzis să mai intre în România pe o perioadă de 6 luni.

 

Poliţiştii de imigrări din Bistriţa-Năsăud au depistat două femei, ambele în vârstă 39 de ani, din Republica Moldova. Cele două munceau fără forme legale la o societate comercială de pe raza judeţului, în domeniul hotelier. Acestea au intrat legal în România însă, nu au respectat scopul pentru care s-a acordat dreptul de a intra pe teritoriul ţării, conform prevederilor legale.

Pe numele celor două femei, polițiștii au emis decizii de returnare sub escortă, acestea fiind obligate să părăsească România în termen de 24 de ore. Totodată, oamenii legii au instituit pentru cele două, interdicţia de intrare în România pentru o perioadă de 6 luni.

Totodată, la finalizarea verificărilor faţă de reprezentanţii firmei la care au muncit femeile, vor fi dispune măsurile legale conform prevederilor legale privind încadrarea în muncă a persoanelor străine pe teritoriul României.