Două case au fost cuprinse de flăcări după ce un puternic incendiu a izbucnit marți după-amiaza, pe raza localității Bața din județul Bistrița-Năsăud. Inițial, flăcările au cuprins o casă, însă s-au extins cu repeziciune și la cel de-al doilea imobil din apropiere. 

Un apel înregistrat la numărul unic de urgențe 112, marți, în jurul orei 14:30, anunța producerea unui incendiu în localitatea Bața. Cei care au sunat la 112 au precizat că incendiul se manifestă violent la o casă de locuit, s-a extins la a doua și există posibilitatea de extindere și la cel de-al treilea imobil din apropiere.

Mai multe autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au intervenit în zonă, iar pompierii au început lupta cu flăcările.

”Incendiul a distrus prima casă care avea un singur nivel pe o suprafață de aproximativ 70 mp, iar la cea de-a doua casă, care era în construcție și avea regim de înlțime P+2E a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Incendiul este localizat și se lucrează pentru stingerea și lichidarea acestuia” a mai precizat Cristina Răcilă.

Cauza care a dus la producerea incendiului este în curs de stabilire.

În urma incendiului nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

UPDATE 16:40

În cele din urmă incendiul a fost lichidat, iar pompierii au stabilit că acesta a pornit de la o afumătoare.

FOTO: ISU B-N