Circulația rutieră pe două drumuri județene din Bistrița-Năsăud este blocată, joi după-amiaza, din cauza unor stâlpi și a unor copaci care au căzut pe partea carosabilă.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud este vorba despre DJ 172E și DJ 154.

Pe DJ 172E, în zona sensului giratoriu de la Lechința, pe carosabil au căzut sâlpi de lemn care aparțin unei companii de telefonie. În acest caz intervin echipaje din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Galații Bistriței.

De asemenea, pe DJ 154,  între localitățile Domnești și Mărișelu, circulația este blocată din cauza a doi copaci care au căzut pe carosabil. În acest caz intervin pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mărișelu.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări nowcasting Cod galben de vreme severă imediată valabile joi, 8 august, în județul Bistrița-Năsăud. Sunt vizate localitățile Teaca, Lechința, Chiochiș, Șieu, Matei, Șieuț, Mărișelu, Galații Bistriței, Urmeniș, Budești, Monor, Sânmihaiu de Câmpie, Milaș, Miceștii de Câmpie, Silivașu de Câmpie,Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Șieu, Șieuț, Budacu de Jos, Mărișelu, Dumitrița, Cetate. Potrivit meteorologilor se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse care local vor cumula 25…30 l/mp, grindină de dimensiuni mici.

Totodată, pentru zilele de 8, 9, 10 și 11 august, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare de val de căldură și disconfort termic pentru întreaga țară.

Meteorologii anunță că în aceste zile disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…37 de grade, joi (8 august) local în sudul și estul țării, vineri și sâmbătă (9 și 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie și podiș.

UPDATE 15:35

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud informează că circulația rutieră pe DJ 154 a fost reluată după ce copacii au fost îndepărtați de pe partea carosabilă.

Sursa foto: www.stiri-neamt.ro