Două exemplare din specia râs, surprinse în Parcul Național Munții Rodnei (VIDEO)

Imagini rare filmate de camerele de monitorizare a faunei amplasate în Parcul Național Munții Rodnei! Două exemplare din specia râs au fost surprinse la vânătoare pe timpul nopții.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a dat publicității o înregistrare video în care apar două exemplare din specia râs, acestea fiind surprinse pe timpul nopții de camerele de monitorizare a faunei amplasate într-o pădure din Parcul National Muntii Rodnei.

Doi râși într-o pădure din Parcul Național Munții Rodnei din cadrul Romsilva

Doi râși surprinși noaptea la vânătoare de camerele de monitorizare a faunei amplasată într-o pădure din Parcul National Muntii RodneiUnul din râși se poate observa în plan îndepărtat.Populația de râs din #România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent țara noastră având una dintre cele mai mari populații de râs din #Europa.Rar văzut în libertate, râsul este un prădător discret și foarte eficient. Este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud. Parcul cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.***** Two Eurasian Lynx in a forest in Rodnei Mountains National Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #România #Rodna #MunțiiRodnei #Silvicultură #păduri #forests

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 25 februarie 2019

”Populația de râs din România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent țara noastră având una dintre cele mai mari populații de râs din Europa. Rar văzut în libertate, râsul este un prădător discret și foarte eficient. Este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare” arată Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Parcul Național Munții Rodnei este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Acesta este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Parcul cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.

Sursa: Facebook – Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.