Două incendii de vegetație a izbucnit în această vineri seară, pe raza municipiului Bistrița. Unul a fost localizat pe un teren din apropierea drumului de centură a orașului , iar celălalt în permite full Stațiunii de Cercetare Pomicolă. Pentru stingerea incendiului au intervenit Detașamentul de pompieri Bistrița și echipaje ale SVSU Bistrița.

Primul incendiu de vegetație a izbucnit în această seară în jurul orei 21.30, pe un teren cu vegetație uscată din apropierea unui restaurant, aflat pe drumul de centură a municipiului Bistrița.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus, incendiul a fost localizat și se încearcă lichidarea lui.

„Exista riscul că flăcările sa se extindă la două autoturisme parcate în apropiere și la o anexă in care erau depozitate lemne. Pentru stingerea incendiului intervin Detașamentul de pompieri Bistrița și un echipaj al SVSU Bistrița”, a mai precizat Marius Rus.

În timp ce pompierii s-au luptat cu flăcările pe terenul de lângă drumul de centură, un aliat incendiu de vegetație a izbucnit în perimetrul Stațiunii de Cercetare Pomicolă, flăcările întinzându-se pe aproximativ  3 ha, fiind afectată livada de pomi fructiferi și vegetația.

Și pentru stingerea acestui incendiu au intervenit pompierii de la Detașamentul Bistrița și voluntarii de la SVSU Bistrița.