Două școli din județul Bistrița-Năsăud au fost premiate după ce au participat la programul „Patrula de Reciclare”. Este vorba despre Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița.

 

La ediția 2018-2019 a programului au participat, în toată țara, 485 de unități de învățământ înscrise ca Patrule de Reciclare și 150 de Școli-Suporter, care își ajută colegii.

Cantitatea totală de deșeuri electrice care s-a colectat în România datorită profesorilor și elevilor voluntari din programul Patrula de Reciclare (de la debutul său din 2011), a atins un nou record – 6 milioane de kilograme. Din luna septembrie 2018 până acum, în iunie 2019, în cadrul programului au fost trimise la reciclare peste 2.600.000 kg de aparate electrice defecte. Este cea mai mare cantitate strânsă într-un interval similar.

Organizatorii au oferit 98 de premii pentru cele mai active grădinițe, școli și licee din întreaga țară. Printe școlile premiate se numără două din municipiul Bistrița. Astfel, elevii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” au primit premiul pentru cea mai mare cantitate de baterii adunate, iar cei de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 au fost declarați cea mai activă patrulă.