Guvernul a stabilit ca zilele de 24 și 31 decembrie 2018 să fie zile libere pentru salariații din sectorul public, pentru a face legătura între zilele de week-end și zilele libere de Crăciun și de Anul Nou. Facilitatea însă nu se acordă în cazul locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, în această categorie intrând și serviciile de urgență.

Astfel, Spitalul Județean de Urgență Bistrița se așteaptă în perioada următoare la un aflux de pacienți, însă, conducerea unității medicale spune că totul este pregătit pentru a asigura asistență celor care vor avea nevoie de ajutor medical.

”Suntem pregătiţi. Spitalul este o unitate unde se lucrează la foc continuu, la noi nu există zile libere, 24, 31 decembrie, cum ne tot dau guvernanţii. Nu sunt o persoană care sunt de acord cu acest tip de zile libere, pentru că din punctul meu de vedere mă costă mai mult, pentru că trebuie să plătesc dublu personalul care vine la lucru. Nu sunt adeptul acestor zile libere. Pe noi ca activitate, ne încurcă, dar nu suntem noi factorii politici administrativi care să decidă ce şi cum. Noi ne organizăm, suntem permanent aici pentru pacienţi, inclusiv de Crăciun sau de Revelion” a declarat Gabriel Lazany, managerul unității medicale.

Cu toate acestea, în două secții externe ale spitalului va fi sistată activitatea.

”Am aprobat sistarea activităţii pe două secţii, secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, care între Crăciun şi Anul Nou îşi va întrerupe activitatea, urmând ca aceasta să fie reluată 3 ianuarie. Acolo pacienţii se duc cu bilete de trimitere, nu sunt cazuri urgente. Am mai aprobat sistarea activităţii la Dermatovenerologie, unde dacă există adresabilitate va fi preluată de către secţia de Boli infecţioase, fiind profile înrudite”, a mai adăugat Gabriel Lazany.

În ceea ce priveşte activitatea de la Policlinică, aceasta va fi întreruptă în zilele de 24 şi 31 decembrie, însă pe 27 şi 28 decembrie se va lucra normal.

În cazul bugetarilor care se bucură totuși de zile libere pe 24 și 31 decembrie, acestea vor fi recuperate prin prelungirea corespunzătoare a programului normal de lucru până la data de 31 ianuarie 2019, potrivit planificărilor stabilite.