Drum comunal utilizat pentru transportul deșeurilor către depozitul ecologic de la Tărpiu, plin de gropi (FOTO)

Un drum comunal din Bistrița-Năsăud care este utilizat și pentru transportul deșeurilor către depozitul ecologic de la Tărpiu este plin de gropi. Un consilier județean solicită administrației să ia măsuri. 

Consilierul liberal Florin Moldovan a înaintat o adresă către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin care solicită ca administrația să dispună efectuarea unor lucrări de reabilitare a suprafeței carosabile de pe drumul comunal 31C, între Blăjenii de Jos și Tărpiu. Potrivit consilierului, acest drum este afectat din cauza faptului că pe acest traseu trec utilajele care duc deșeurile către depozitul ecologic de la Tărpiu.

Am depus astăzi la Consiliul Județean o solicitare de remediere a suprafeței carosabile a drumului comunal DC 31C între Blăjenii de Jos – Tărpiu afectate în urma traficului greu, datorat transportului de deșeuri către depozitul ecologic. Consider că este necesară o intervenție rapidă în rezolvarea acestei probleme pentru a evita orice eveniment neplacut dată fiind starea precară existentă” a scris Florin Moldovan pe pagina personală de pe o rețea de socializare.În adresa către CJ B-N, consilierul județean liberal mai precizează că ”pe suprafaţa de rulaj au apărut multiple gropi care pun reale probleme participanţilor la trafic. De asemenea există pericolul ca odată cu venirea primelor ninsori, acele porţiuni să fie acoperite de zăpadă, astfel fiind aproape imposibilă identificarea în timp util şi ocolirea lor în condiţii optime”.

Totodată, Florin Moldovan mai solicită administrației județene ca până la începerea lucrărilor de reabilitare, respectiva zonă să fie semnalizată corespunzător pentru a evita producerea unui accident rutier.

DC 31C, între Blăjenii de Jos și Tărpiu, a fost asfaltat în anul 2012, finanţarea fiind asigurată atunci din surse europene, accesate în baza Măsurii 322 pentru modernizarea satelor de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Rosua, constituită din comunele Dumitra şi Şintereag. Investiția s-a ridicat la acea vreme la aproximativ 800.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.