O nouă cădere de zăpadă de pe versanți s-a produs, joi dimineaţa, pe drumul comunal care leagă localitatea Rodna de Valea Vinului din Bistrița-Năsăud, asta după ce și miercuri s-a produs un incident de acest fel, așa cum Realitatea de Bistrița a arătat AICI.

Drumul spre Valea Vinului, singura cale de acces spre această localitate, este din nou blocat, transmit reprezentanții Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistrița-Năsăud (CJSU B-N).

”Circulatia între Rodna și Valea Vinului este întreruptă din cauza căderilor de zapadă de pe versanți. Se acționează pentru degajarea zăpezii de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rodna, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Rodna” informează CJSU.

La această oră se lucrează la degajarea drumului cu un buldoexcavator, iar la final se va acționa cu un autogreder pentru curățarea drumului de zăpadă. Acest fenoment s-a produs din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, iar specialiștii spun că astfel de situații ar putea să mai apară și în zilele următoare, pentru că potrivit prognozei meteorologilor, vremea se va încălzi.

Acest drum comunal este singura cale de acces spre localitatea Valea Vinului în care trăiesc circa 200 de persoane.

Localitățile Rodna și Valea Vinului se află la poalele Munţilor Rodnei.

UPDATE 13:32

În jurul orei 13:30, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au anunțat că drumul a fost deblocat.

FOTO: CJSU Bistrița-Năsăud