SCM Gloria Buzău a câștigat primul derby al campionatului Ligii Florilor, după ce a trecut de cealaltă Glorie, de la Bistrița cu 25-23 (13-8). Bistrița a condus o singură dată, scor 0-1, după care elevele lui Aurelian Roșca au trecut la conducere și în minutul 14 aveau 6-1 după un gol marcat din poartă în poartă de Batinovic! Cu o apărare agresivă, care le-a pus probleme la bistrițence și a făcut ca la pauză scorul să fie 13-8 pentru elevele lui Roșca, după ce au avut 13-7 în minutul 29, cea mai mare diferență de scor din prima repriză. 

În repriza a doua diferența de 5 goluri s-a menținut până aproape de final. Oboseala acumulată în cele 4 meciuri de săptămâna trecută în Cupa României a făcut ca echipa din Bistrița să reușească să remonteze și să se apropie la două goluri. 

Buzău: Batinovic 1 gol, Nenezic – Czeczi 6, Harabagiu 4, A. Ilie 4, Rotaru 2, Vasileuskaya 2, Petrovic 2, Subțirică-Iovănescu 1, Stoleru 1, Zamfirescu 1, Vălean 1, Moroianu, Savu, Petruș. Antrenor: Aurelian Roșca.

Bistrița: Salamakha, Măzăreanu – Kovacevic 6, Iuganu 5, Barbosa 3, Seraficeanu 2, Dincă 2, Chintoan 2, Schmelzer 2, Rodriguez 1, Ardean Elisei, Lazăr. Antrenor: Kim Rasmussen.

În etapa a doua, pe elevele lui Aurelian Roșca le așteaptă încă un derby, cel cu Rapid, de la București.

Sursa: Realitatea de Braila