Un grup de 25 de copii din Raionul Criuleni, Republica Moldova, se află în această perioadă într-o vizită în județul Bistrița-Năsăud. Acțiunea face parte din cadrul Taberei „Acasă la noi”, un program susținut de Despărțământul ASTRA al Românilor de pretutindeni.

Copiii moldoveni au făcut un popas la Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, unde s-au integrat perfect în programul Fabrica de idei estivale – „Vacanță la Bibliotecă”. Astfel, au avut posibilitatea să viziteze secțiile Bibliotecii Județene, au vizionat la Mediatecă câteva filmulețe despre acțiunile derulate de Biblioteca Județeană, inclusiv despre recenta deschidere a Filialei „George Coșbuc” de la Glodeni și au susținut și un spectacol artistic.

Spectacolul a fost susținut de formația „Datina”, de la Casa de Cultură Ratus, formată dintr-un grup de fluierași și recitatori, a căror evoluție a fost răsplătită cu aplauze de ceilalți copii, prezenți la programul de vară al Bibliotecii.

Ne-a impresionat foarte mult biblioteca dumneavoastră, de la amenajarea ei la fondurile de cărți, totul arată mână de gospodar cu suflet mare!”, a declarat Petru Chetrușcă, directorul Casei de Cultură din satul Ratus, Raionul Criuleni, conducătorul grupului.

Ca răspuns la spectacolul artistic oferit de copiii din Republica Moldova, bibliotecara Gabriela Molnar, căreia i s-a alăturat un grup de copii talentați, a susținut un program de cântece antrenante, acompaniate la chitară. Musafiri au primit în dar, din partea Bibliotecii, cărți și publicații.

După vizita la Biblioteca Județeană ”George Coșbuc”, elevii din Raionul Criuleni au vizitat și Centrul Istoric al orașului Bistrița.

FOTO: Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud