Zece elevi din Bistrița-Năsăud care au reușit să obțină medii de 10 la examenele de Evaluare Națională sau Bacalaureat vor primi stimulente financiare din partea Guvernului.

Decizia de a îi premia pe elevii cu rezultate bune a fost anunțată la începutul unei ședințe de Guvern de premierul Viorica Dăncilă. ”Pentru că apreciem şi vrem să încurajăm performanţele şcolare, vom aproba stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul naţional de bacalaureat”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de joi, 12 iulie” a declarat Dăncilă.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, 10 elevi au obținut medii de 10 la cele două examene. Patru dintre elevi au obținut media maximă la Evaluarea Națională și alți șase la Bacalaureat.

La nivel național, vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a și 139 de absolvenţi de clasa a XII-a.

Valoarea stimulentelor financiare va fi de 1.000 de lei pentru absolvenții claselor a VIII-a și de 3.000 de lei pentru absolvenții claselor a XII-a.