Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep luni, 1 iulie, cu proba Ea) limba şi literatura română. Marţi, 2 iulie, va urma proba Eb) limba maternă, miercuri, 3 iulie – proba obligatorie a profilului Ec) şi joi, 4 iulie, proba la alegere a profilului şi a specializării Ed).

La examenul de Bacalaureat 2019, la nivelul județului Bistrița-Năsăud s-au înscris 2.138 de absolvenți, majoritatea fiind din seria curentă – 1.840.

Examenul se va susţine în șapte centre și vor exista și două centre de evaluare. Astfel, pe raza municipiului Bistrița centrele de examen vor fi la Colegiul Național Andrei Muresanu, Colegiul Național Liviu Rebreanu, Liceul Tehnologic Grigore Moisil, Colegiul Tehnic INFOEL. În orașul Beclean, va fi un centrul al Colegiul Național Petru Rareș. În Năsăud, examenul se va susține la Colegiul Național George Coșbuc și la Liceul Tehnologic Economic. De asemenea, vor fi două centre de evaluare, la Liceul cu Program Sportiv Bistrița și la Liceul Tehnologic Sanitar.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 8 iulie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi se vor putea depune contestaţii în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 13 iulie.

Conform situației centralizate de Ministerul Educației Naționale, în toată țara, 135.655 de absolvenți de liceu (116.037 din promoția curentă și 19.618 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține examenul național de Bacalaureat 2019 în prima sesiune.