Eugen Tomac (PMP), la Bistrița: ”Toată această mineriadă a Diasporei este o pată neagă pe mandatul actualei guvernări!”

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că România traversează o criză politică extrem de delicată, iar mitingul din data de 10 august a fost numit de liderul PMP ”Mineriada Diasporei”. În opinia lui Eugen Tomac, ceea ce s-a întâmplat în 10 august, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, reprezintă ”o pată neagră pe mandatul actualei guvernări”. 

”În urmă cu mai puțin de o săptămână am asistat la ceea ce noi numim <<Mineriada Diasporei>> … Convingerea mea este că actuala putere a vrut să compromită acest eveniment inedit, pentru că a încercat prin toate mijloacele să anuleze această acțiune. Pentru că voința cetățenilor a fost mai puternică decât orice încercare de a descuraja acest eveniment s-a ajuns într-un punct critic în care evenimentul a fost pur și simplu compromis” a declarat Eugen Tomac, într-o conferință de presă.

Acesta a completat că are convingerea că acțiunea a fost compromisă chiar de oameni din interiorul PSD.

”Convingerea mea este că, din umbră, oameni din sfera PSD-ului au trimis oameni în piaţă pentru a compromite acţiunea din 10 august. Este regretabil că, pentru a încerca să denigreze o întreagă suflare românească s-a recurs la o asemenea abordare. Cui serveşte compromiterea evenimentului, decât unui singur actor politic, care este PSD!” a mai adăugat liderul PMP.

Eugen Tomac a mai completat că Ministerul de Interne va trebui să răspundă pentru felul în care s-a acționat.

Faptul că până la ora actuală nici ministrul de Interne, nici Jandarmeria, nicio altă institușie a statului nu a ieșit să prezinte un raport concret, arată cât de profundă este prăpastia în sânul Executivului cu privire cu acest eveniment, motiv pentru care am cerut demisia din funcţia de ministru a doamnei Dan. Este inadmisibil ca un ministru să vină în faţa opiniei publice şi să arunce informaţii false precum că, în centrul de comandă, se afla un procuror militar care coordona împreună cu Jandarmeria întregul eveniment în condiţiile în care acest fapt ar fi ilegal. Nu are ce căuta un procuror într-o celulă de comandă. Există legi clare, responsabilităţi bine definite. Un procuror vine doar după un incident. Nu este obligatoriu să se prezinte în timpul unor manifestații. Deci toată această mineriadă a Diasporei este o pată neagă pe mandatul acestei guvernări, iar eu sunt convins că demisiile vor curge în lanţ în următoarea perioadă după ce această anchetă va trebui dusă până la capăt, pentru că este inadmisibil ca, la cinci zile de la această rebeliune, instituţiile statului pur şi simplu să nu comunice nimic coerent legat de ordine, dispoziţii, de riscuri şi aşa mai departe. Pur şi simplu zeci de mii de oameni au fost puşi într-un pericol fără precedent, iar instituţiile statului, clasa politică, are obligaţia să clarifice această chestiune”, a mai adăugat Eugen Tomac.

Potrivit președintelui PMP, grupurile parlamentare ale PMP, PNL şi USR au cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, în vederea înființării unei comisii de anchetă cu privire la evenimentele din 10 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.