Luna septembrie aduce în județul Bistrița-Năsăud un eveniment cultural dedicat marelui poet Adrian Păunescu.

În data de 12 septembrie vor fi organizate o serie de activități în zona Casei de Cultură ”Liviu Rebreanu” din orașul Năsăud, ”scopul acestora fiind acela de a ne aduce aminte de poetul care a îndrăgit atât de mult orașul academicienilor”, spun organizatorii – Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Casa de Cultură “Liviu Rebreanu” Năsăud, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și al Primăriei orașului Năsăud .

Astfel, de la ora 17:00 va fi dezvelit un bust al poetului Adrian Păunescu, realizat în cadrul unui proiect cultural cu finanțare integrală de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud – în Parcul din vecinătatea Casei de Cultură ”Liviu Rebreanu” din Năsăud.

Totodată, de la ora 17:30, sala mare a Casei de Cultură ”Liviu Rebreanu” din Năsăud va găzdui lansarea volumului „Adrian Păunescu și Misterul Năsăudean” – autor prof. Ana Vaida, volum publicat în 300 de exemplare, sprijinul financiar fiind asigurat de Primăria orașului Năsăud.

Evenimentele dedicate poetului Adrian Păunescu se vor încheia printr-un concert folk – Cenaclul Flacăra – susținut de fiul poetului, Andrei Păunescu, și invitații săi, acesta urmând să se desfășoare de la ora 20:00.