Cinci elevi din Bistrița-Năsăud care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat, sesiunea 2019, au fost premiați, luni, în cadrul unei festivități care a avut loc la Palatul Administrativ.

 

La Evaluarea Naţională, trei elevi din Bistrița-Năsăud au obținut medii de 10. Este vorba despre Irina Ciubucă şi Maya Alexandra Staicu, ambele de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, și Daria Anamaria Marian de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Bistriţa. Cele trei eleve au primit fiecare câte un premiu de 1.000 lei.

Irina Ciubucă este acum elevă la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, iar Maya Alexandra Staicu și Daria Anamaria Marian la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița.

De asemenea, doi absolvenți de clasa a XII-a, care au obținut media 10 la Bacalaureat sesiunea 2019, au fost premiați cu câte 3.000 lei. Este vorba despre Ştefan Cristian Borodi de la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu şi Ilinca –Elena Sava de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”. Cei doi sunt acum studenți ai Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, la Matematică-Informatică, respectiv Informatică Economică.

„Vrem ca pentru toţi elevii care încep astăzi şcoala să fiţi exemple demne de urmat. Vă doresc să aveţi în continuare succese de acest fel, studenţii dă duceţi bunul renume al şcolilor bistriţene şi să ne înscriem pe spirala calităţii pentru că societatea devine tot mai complexă şi mai exigentă în privinţa cerinţelor profesionale pe care absolvenţii trebuie să le aibă şi noi trebui să facem efortul de a ne alinia acestor cerinţe”, a spus Camelia Tabără, inspectorul general al ISJ Bistrița-Năsăud.