Un bărbat care a pretins că este procuror DNA și că poate interveni într-un dosar penal aflat în ancheta aceste structuri de parchet, care viza un primar din Bistrița-Năsăud, a fost prins în flagrant de ofițerii DGA și procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Acesta este acuzat de trafic de influență. Totodată, oamenii legii au efectuat, vineri, percheziții la locuința acestuia. 

 

 

Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane fără calitate specială, în timp ce primea suma de 1.000 lei și mai multe bunuri de la un martor denunțător, pretinzând că poate să intervină în soluționarea unui dosar penal, a transmis DGA într-un comunicat.

În fapt, acesta și-a arogat o calitate falsă și, sub pretextul că poate să soluționeze un dosar penal, deși nu avea nicio legătură cu situația, a pretins și primit initial, de la denunțător, suma de 3.000 lei, precum și produse alimentare (carne de vânat).

Ulterior, ca urmare a denunțului formulat, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, acțiunea de prindere în flagrant fiind realizată în municipiul București, cu sprijinul Serviciului Operații – structura centrală a D.G.A„, mai arată sursa citată.

Totodată, la domiciliul suspectului sunt efectuate percheziții, urmând să adus și audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița Năsăud – SICE.

Potrivit surselor Realitatea de Bistrița ar fi vorba despre un bărbat din București care s-a dat drept procuror DNA și i-a promis unei persoane din Bistrița-Năsăud că poate interveni într-un dosar DNA care l-ar viza pe primarul comunei Livezile, Traian Simionca. Concret, persoana din Bistrița-Năsăud voia să fie ajutată să depună o plângere împotriva primarului Simionca. Pentru aceasta, falsul procuror a solicitat bani și alte bunuri.