Festivalul Național de muzică folk ”Bistrița Folk”, între 16 și 17 noiembrie. Invitați speciali și recitaluri de excepție

În perioada 16 – 17 noiembrie 2018, Centrul Cultural Dacia din Bistrița va găzdui o nouă ediție a Festivalului Național de interpretare a muzicii folk ”BISTRIȚA FOLK”. Evenimentul se adresează creatorilor şi interpreţilor de muzică folk cu vârsta de până în 25 de ani. Înscrierile la concurs se pot face până în 5 noiembrie.

Tinerii creatori și interpreți de muzică folk din toată țara care doresc să se înscrie în concurs pot consulta regulamentul complet al concursului pe site-ul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud www.cjcbn.ro.

În cadrul ediției cu numărul XVII, participanții vor putea asista și la o serie de recitaluri  susținute de nume importante ale mișcării folk: Victor Socaciu, Dan Andrei Aldea, Ada Milea și Bobo Burlăcianu, Cătălin Condurache în prima seară, Mircea Rusu Band, Alina Manole, Dinu Olărașu și Paul Arva, Anatol Rudei (Republica Moldova) și Vali Șerban în seara a doua.

Noutatea absolută a ediției 2018 a Festivalului Național BISTRIȚA FOLK o reprezintă prezența în recital a excepționalului artist Dan Andrei Aldea.

Din Republica Moldova va fi prezent pe scena festivalului cantautorul Anatol Rudei, iar Ada Milea revine în orașul ei natal cu un spectacol excepțional, alături de Bobo Burlăcianu. Mircea Rusu va veni însoțit de Vlady Cnejevici și Teo Boar pentru o formulă de vis a trupei Mircea Rusu Band, iar Dinu Olărașu și Paul Arva vor fi protagoniștii momentului „Muzica poeziei – poezia muzicii”. În urmă cu opt ani, Alina Manole își lansa la BISTRIȚA FOLK primul ei album, „Luna pătrată”, iar acum își va lansa cel mai proaspăt album, „Lucruri simple” (2018).

Festivalul Național BISTRIȚA FOLK 2018 este organizat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală România din inima mea Bistrița, în parteneriat cu Biblioteca Județeană George Coșbuc Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.