O firmă de exploatarea și prelucrarea lemnului din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, a fost amendată de polițiști cu 10.000 lei. Oamenii legii au descoperit că societatea comercială a folosit același aviz de însoțire pentru a transporta în câteva rânduri cantități identice de cherestea. În plus, firmei i s-au confiscat peste 50 m.c. de material lemnos, în valoare de circa 34.000 lei, dar și mijlocul de transport.

 

Polițiștii de la delicte silvice au dispus, luni, confiscarea a peste 50 mc de cherestea, în valoare de 33.569 lei  și a mijlocului de transport folosit.

În cadrul unei acțiuni silvice, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat în trafic un autocamion cu semiremorcă care transporta cantitatea de 50,2 mc cherestea, în valoare de 33.569 lei, fără proveniență legală„, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate polițiști a rezultat faptul că o societate comercială de exploatare și prelucrare a materialului lemnos ar fi expediat, în mod repetat, cu același aviz de însoțire, aceeași cantitate de cherestea.

Ca urmare a celor constatate, oamenii legii au dispus măsura sancționării contravenționale a agentului economic cu amendă în valoare de 10.000 lei. De asemenea, au dispus confiscarea materialului lemnos și a mijlocului de transport folosit.