Un pompier bistrițean a suferit luni seara arsuri de gradul II pe aproximativ 40% din suprafața corpului, în urma unui accident casnic. Angajatul ISU Bistrița-Năsăud se afla acasă, în concediu de odihnă. El a fost internat în Spitalul Județean de Urgență, însă în urmă cu puțin timp a fost transportat la o clinică de specialitate.

Incidentul s-a produs luni seară, chiar în curtea casei pompierului de 49 de ani, unde se presupune că acesta făcea curățenie și lucra cu foc. La un moment dat flăcările i-au cuprins rapid îmbrăcămintea.

În urma accidentului casnic, pompierul a fost transportat la spital de către familie. Bărbatul a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 40% din suprafața corporală, respectiv pe față, piept și spate, dar și pe membrele superioare.

A fost transportat la Spitalul Județean de Urgentă Bistrita de către aparținători (familie) și în aceste momente se află internat în secția de terapie intensivă. Din fericire, este conștient și cooperant și are sprijinul necondiționat al familiei și al colegilor pentru a trece cât mai repede peste acest moment greu. Echipa medicală ce se ocupă de îngrijirea acestuia și comanda unității urmează să ia cea mai buna decizie pentru continuarea tratamentului de specialitate care se impune în astfel de cazuri. Suntem alături de colegul nostru și îl așteptăm sa revină cât mai rapid în echipa din care face parte și alături de care deservește întreaga comunitate!”, a declarat pentru Realitatea de Bistrița, Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița- Năsăud.

Medicii bistrițeni au decis ca bărbatul să fie transferat la o clinică de specialitate. Acesta va fi internat într-o clinică din Austria, spre care a decolat cu puțin timp în urmă.

Fiindcă nu am găsit locuri la clinicile de specialitate din România, s-a decis transferul lui la o clinică din Austria. Au durat puțin formalitățile, pacientul fiind militar este asigurat la casa OPSNAJ. În urmă cu circa o jumătate de oră a fost urcat în elicopter pentru a fi transportat la aeroport și de acolo mai departe în Austria” a declarat pentru Realitatea de Bistrița, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.