Fostă judecătoare de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, condamnată definitiv de ÎCCJ, pentru luare de mită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a pronunțat recent sentința definitivă în dosarul judecătoarei Corina Iacob (pensionată între timp), de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, acuzată de procurorii DNA de luare de mită. Instanța Supremă a decis ca sentința de condamnare pronunțată de Curtea de Apel București, în septembrie 2018, să rămână neschimbată.

 

Corina Iacob, judecător la Tribunalul Bistrița-Năsăud a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, la finele anului 2017, pentru luare de mită.

În septembrie 2018, Iacob a fost condamnată de Curtea de Apel București la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, după ce a depus la dosar un acord de recunoaștere a vinovăției.

Sentința nu a fost definitivă și a fost atacată de procurorii DNA în apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Recent, magistrații Instanței Supreme au decis să mențină sentința pronunțată pe fond de Curtea de Apel București, astfel că apelul DNA a fost respins.

Este foarte cunoscut faptul că judecătoarea Iacob a ajuns în mâinile procurorilor DNA, în 2015, după o serie de întâlniri pe care aceasta le-a avut cu Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, în disperare de a-și face fiul notar.

 

Puțura avea și el probleme cu un dosar în care soția sa se judeca cu un bistrițean pentru o suprafață de teren, dosar care a fost repartizat completului de la Secția Civilă a Tribunalului Bistrița-Năsăud din care făcea parte și Corina Iacob.

În discuțiile purtate de cei doi la o întâlnire care a avut, în 2014, într-un local din București a reieșit clar ce își dorea fiecare. Era vorba de serviciu contra serviciu. Astfel Puțura i-a promis judecătoarei Iacob că va încerca să îi ajute fiul, în timp ce aceasta i-a promis că va depune diligențe pentru pronunțarea unei hotărâri favorabile acestuia, deși la acel moment ea nu cunoaștea toate datele din dosarul civil în care parte era soția fostului secretar de stat, deci nu putea ști dacă soluția promisă era una legală sau nelegală. Drept urmare, procurorii DNA au considerat că fapta Corinei Iacob întrunește elementele constituive ale infracțiunii de luare de mită și i-au întocmit dosar penal.

1 COMENTARIU

  1. […] Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a pronunțat recent sentința definitivă în dosarul judecătoarei Corina Iacob (pensionată între timp), de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, acuzată de procurorii DNA de luare de mită. Instanța Supremă a decis ca sentința de condamnare pronunțată de Curtea de Apel București, în septembrie 2018, să rămână neschimbată, scrie Realitateadebistrita.net. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.