Handbalistele echipei CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud au revenit acasă după un stagiu de pregătire derulat la Neptun, urmând ca în următoarele două săptămâni echipa să se pregătească pe plan local pentru meciul din data de 1 august, ce va fi disputat în compania CSU Cluj Napoca.

Tehnicianul echipei CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, Horatiu Pasca, spune despre stagiul de pregătire de la Neptun că ”a fost un stagiu reușit în care parametrii de dezvoltare fizică au fost atinși. Angajamentul fetelor la efort pe timpul pregătirii a fost total. Le felicit!”. Antrenorul a mai adăugat că timp de două săptămâni echipa se pregătește pe plan local.

În 1 august, Sala Polivalentă din Bistrița va găzdui evenimentul în care va fi prezentat lotul cu care echipa va activa în noul sezon competițional, ocazie cu care CS Gloria 2018 va disputa și o partidă, în compania CSU Cluj Napoca. Publicul va putea asista și la un concert susținut de Khameleon Band.

În următoare zi de după meciul în compania CSU Cluj Napoca, echipa CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud va pleca spre Coreea de Sud, unde până în 13 august va participa la ”2019 Busan International Friendly Women Club Handball Tournament” – un stagiu de pregătire care va fi derulat alături de alte cinci echipe: Busan Bisco – organizatoarea turneului, naționalele Angolei și Australiei (calificată la Campionatul Mondial), Zvezda Zvenigorod – Rusia și Ringkobing Handbold – Danemarca.

”Am ales să ne pregătim în Coreea de Sud pentru că acolo se organizează un turneu puternic, de tradiție, în care întâlnim formații sau stiluri de joc pe care le putem regăsi în Cupa EHA”, a declarat Horațiu Pașca.

La revenirea din Coreea de Sud, echipa din Bistrița va disputa o dublă de pregătire, în deplasare, în compania HC Zalău.

Debutul în campionat este programat pentru 31 august, pe teren propriu în compania SCM Craiova.