Trei tineri au fost depistați băuți la volan, iar alți doi fără permise de conducere, în timpul unei acțiuni derulate de polițiștii din municipiul Bistrița în noaptea de duminică spre luni. Peste 100 de conducători auto au fost trași pe dreapta și testați cu aparatele etilotest și Drug Test. 

 

Duminică spre luni noaptea,  în intervalul orar 01.00-05.00, pe raza municipiului Bistrița, polițiștii din cadrul Biroului și Serviciului Rutier au efectuat controale în trafic, fiind astfel testați peste 100 de conducători auto cu aparatele etilotest și Drug Test.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost constatate cinci infracțiuni flagrante. Astfel, au fost depistați trei tineri cu vârste cuprinse între 22 de ani și 31 de ani, conducând autoturisme, deși se aflau sub influența alcoolului. Cea mai mare valoare înregistrată cu aparatul etilotest a fost de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, au depistați doi conducători auto care conduceau autoturisme, deși aveau permisul suspendat„, precizează Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 4.000 de lei și au fost reținute un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

Reamintim faptul că, de la începutul săptămânii trecute, pe lângă etilotest, polițiștii folosesc în trafic și aparatul Drug Test, cu ajutorul căruia sunt depistați conducătorii auto care au consumat substanțe psihoactive.

Activitățile de acest gen au drept scop creșterea nivelului de siguranță a participanților la traficul rutier prin sensibilizarea acestora în privința adoptării unor măsuri preventive, respectiv evitarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive„, mai precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.