Un șofer rupt de beat, sâmbătă seara, a provocat un accident rutier pe DN 17, în localitatea Rusu Bîrgăului din județul Bistrița-Năsăud. Cei doi șoferi implicați în accident au fost răniți ușor. 

 

Conform primelor date transmise de IPJ Bistrița-Năsăud, un bărbat de 37 de ani din localitatea bistrițeană Rusu Bârgăului, ar fi pătruns pe DN 17, de pe un drum secundar, fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar și care era condus de un bărbat de 26 de ani, din Bistrița Bârgăului, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, ambii șoferi au fost răniți ușor.

Polițiștii au descoperit și motivul pentru care șoferul din Rusu Bârgăului nu respectat regulilie de circulație: acesta băuse atât de mult încât era aproape de coma alcoolică.

„Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1,20mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul de 37 de ani”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de la Serviciul Rutier.

Pe parcursul intervenției, în zonă s-a circulat alternativ, iar polițiștii au dirijat circulația pentru aproximativ 45 de minute.