Un accident rutier a avut loc în această după-amiază pe DN 17, în localitatea bistrițeană Coldău, în care au fost implicate patru autovehicule și 11 persoane. Un copil în vârstă de un an a ajuns la spital cu leziuni minore.

 

Echipajele medicale și cele ale poliției au fost solicitate  în urmă cu circa o oră la un accident petrecut în localitatea Coldău din județul Bistrița-Năsăud, pe DN 17. Patru mașini au colizionat, motivul principal fiind nepăstrarea distanței corespunzătoare în mers.

Potrivit purtătorului de cuvât al SAJ Bistrița-Năsăud, Cirpian Păcurar, nicio persoană nu a fost rănită, cu excepția unui copil în vârstă de un, care a fost transportat la spital cu leziuni minore.

Șoferul care a provocat accidentul este un tânăr din Republica Moldova, care se afla la volanul unui microbuz. Bărbatul nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul care se afla în fața sa și a intrat în coliziune cu acesta.

Din primele verificări efectuate de polițiștii rutieri din BECLEAN a rezultat faptul că pe DN 17, în localitatea Coldău, un microbuz condus de un tânăr de 21 de ani din Republica Moldova, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în alte două alte autoturisme care circulau pe aceeași direcție de mers, respectiv Dej-Bistrița.
În urma accidentului un copil a fost rănit. Toți șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Polițiștii efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.