FOTO: Ziua Pompierilor, sărbătorită la Bistrița! Steagul Centenarului, coborât de la 40 de metri înălțime

Ziua Pompierilor din România a fost sărbătorită și în Bistrița. La evenimentul care a avut loc pe Pietonalul Liviu Rebreanu din municipiu, au aprticipat oficialități locale și județene, dar și zeci de bistrițeni. Cu acest prilej au avut loc avansări în grad ale cadrelor ISU Bistrița-Năsăud.

 

Pietonalul bistrițean a găzduit unul din evenimentele care marchează, an de an, conștiințele celor care poartă respect pompierilor. Au fost prezenți reprezentanți ai oficialităților locale și județene, dar și cei ai structurilor de forță din Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, a fost oficiat un serviciu religios, s-au ținut discursuri, s-au făcut avansări în grad, iar cadrele ISU, alături de voluntarii de la SVSU Bistrița și de cei de la „Salvatori prin pasiune” au defilat în aplauzele bistrițenilor prezenți la eveniment.

Cel mai important moment al manifestărilor a fost cel când un  un pompier a coborât în rapel, de la o înălțime de 40 de metri, cu steagul Centenarului.

Pe 13 septembrie s-au împlinit 170 de ani de la apriga confruntare româno-otomană din Dealul Spirii. Acea bătăile avea să rămână consemnată în istoria noastră națională sub genericul „Bătălia de la Dealul Spirii”.  Apreciindu-se și apoi ținându-se seama că la luptele de la Dealul Spirii au participat, cu o vitejie ce avea să rămână legendară, militarii unei companii de pompieri, organele românești în drept au decis ca acea zi istorică să fie declarată „Ziua Pompierilor din România”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.