Garda de Intervenție Beclean a intervenit, vineri, la un incendiu izbucnit la o anexă a unei benzinării din orașul Beclean, pe DN 17, spre Bistrița. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un incendiu de vegetație uscată pe terenurile din apropiere, scapat de sub control. 

 

Un incendiu a izbucnit, vineri, la anexa unei benzinării situate pe DN 17, în orașul Beclean.

La locul evenimentului au intervenit pompierii Gărzii de Intervenție Beclean.

Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate ținând cont de faptul că in apropierea anexei (depozitului), la aproximativ 20 m, este amplasat rezervorul GPL al benzinăriei.

Pompierii militari beclenari au intervenit cu profesionalism și au luat măsuri de protejare a acestuia prin răcire cu apă, concomitent cu acțiunile de localizare și lichidare a focarelor.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Suprafata totală afectată de incendiu este de aproximativ 200 mp.

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un incendiu de vegetație uscată pe terenurile din apropiere, scapat de sub control.

„Încă o dată, facem un APEL LA RESPONSABILITATE către toți locuitorii județului Bistrița-Nasaud privind curățarea terenurilor prin arderea vegetației uscate. RISCURILE sunt enorme, iar acțiunile necumpătate pot provoca pierderi materiale semnificative sau, în mod tragic, pierderi de vieți omenești!”, transmit reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.