Doi bărbați din Șieu sunt cercetați pentru infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor și au fost reținuți ieri, în urma unor percheziții. Cei doi riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile.

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal de braconaj, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, polițiștii au pus în aplicare, luni, două mandate de percheziție domiciliară, ambele în localitatea Șieu.

 

Doi bărbați de 44 de ani, respectiv 39 de ani au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, ulterior fiind dispusă reținerea pentru 24 de a acestora. În cursul acestei zile, cei doi vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

„Din cercetările efectuate a reieșit că, la data de 21 iunie, cei doi ar fi participat la o partidă de vânătoare comună, autorizată pentru speciile mistreț și vulpe, însă nu ar fi respectat condițiile înscrise în autorizaţie și ar fi braconat un cerb.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 7 arme letale de vânătoare, deținute legal și care ar fi fost utilizate la acțiuni de braconaj, 3 dispozitive de diminuare a sunetului pentru armă letală, 94 de cartușe cu glonț deținute ilegal, 7 cartușe pentru armă letală confecționate artizanal, 2 dispozitive cu vedere pe timp de noapte, 2 lanterne, 2 ulucuri și un pat de armă.

Totodată, polițiștii au indisponibilizat un autoturism care ar fi fost folosit la acțiuni de braconaj, două telefoane mobile și mai multe unelte și accesorii pentru confecționarea artizanală a muniției (presă, cântar electronic, balanță pentru cântărirea pulberii, extractor pulbere din cartuș, recipiente pentru stabilirea gradației, bile din metal pentru muniție cu alice)”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

 

Au acordat sprijin în desfășurarea activităților luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud.

 

ImagineImagineImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud