Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița: De la începutul lunii iulie, pacienții vor beneficia de una dintre cele mai moderne și dotate terapii intensive din România

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistrița, a anunțat că lucrările de extindere, modernizare și dotare a Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița avansează în titm alert. Investiţia în valoare de 14 milioane de lei este finanțată de Guvernul României prin Ministerul Sănătății și cofinanțată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

 

Lucrările de extindere, modernizare și dotare a Secției ATI, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, avansează foarte repede, a anunțat managerul Gabriel Lazany pe contul său de Facebook.

ATI. Transpunerea proiectului în realitate. Avansăm în ritm alert. De la începutul lunii iulie, pacienții vor beneficia de una dintre cele mai moderne și dotate terapii intensive din România„, a scris managerul SJU Bistriţa pe contul său de socializare.

În toamna anului trecut, Lazany anunța, într-o conferință de presă, că acest proiect este unul foarte important pentru spitalul bistrițean, iar la final secția ATI va dispune de dotări de cea mai înaltă calitate.

Secția ATI asigură suportul vital pentru toate secțiile spitalului. Va fi o secție la ultimul standard de calitate, nu cred că în țară mai există vreo secție ATI construită la aceste standarde. Materialele utilizate sunt cu efect permanent bactericid, au un efect de autodezinfectare, efectiv distrug bacteriile. Este un material special, standardizat în construcția spitalelor mai ales în țările scandinave. În România, suntem primul spital care utilizăm acest material. L-am folosit prima dată la reabilitarea secției de Hemodializă, ulterior la cele două saloane de terapie din Cardiologie, iar acum toată unitatea de primiri urgențe pentru copii este placată cu material bactericid, inclusiv grupurile sanitare și sălile de așteptare. Așa va fi și secția ATI, integral placată cu aceste materiale. Fiecare pat va fi dotat cu absolut toată aparatura medicală suport necesară pentru un pacient. Dacă în prezent sunt patru ventilatoare la 20 de paturi, pentru susținerea funcțiilor vitale și respirație artificială, după modernizare fiecare pat va fi dotat cu ventilator. Va fi o stație centrală de monitorizare a funcțiilor vitale ale pacientului, pe lângă punctele de supraveghere. Deci fiecare salon va avea monitorizare directă din partea personalului medical, iar în camera asistentelor va fi o stație centralizată. Numărul de paturi este stabilit prin ordin de ministru, iar suprafața care se extinde este exact pentru 20 de paturi, cât prevede legea ca să ai toate spațiile medicale și administrative pentru 20 de paturi. Suprafața standard pentru un pat de spital este de 6 mp în salon, iar pentru ATI este de 12 mp, deci dublu. Ca să fie considerată secție ATI la un anumit standard, numărul maxim de paturi per salon este de două, iar fiecare salon să aibă supraveghere directă. Lucrurile acestea se realizează prin proiect„, declara la acea vreme managerul SJU Bistrița.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.