Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a fost învinsă de naționala Angolei cu scorul de 20-28, în primul meci al turneului din Busan.

Echipa de handbal feminin CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud se află în aceste zile în Coreea de Sud, unde participă la ”2019 Busan International Friendly Women Club Handball Tournament” – un stagiu de pregătire care se derulează alături de alte cinci echipe: Busan Bisco – organizatoarea turneului, naționalele Angolei și Australiei (calificată la Campionatul Mondial), Zvezda Zvenigorod – Rusia și Ringkobing Handbold – Danemarca.

În primul meci din acest turneu, Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a fost învinsă de naționala Angolei cu scorul de 20-28. Au marcat pentru echipa din Bistrița: Ardean Elisei 6, Pristavita 3, Ratiu 3, Vasileusaya 3, Paraschiv 2, Moroianu 1, Zegrean 1, Bloj 1. De Paula – 6/15 intervenții reușite, Nenezic 5/19 intervenții reușite.

”Cred că diferența de 8 goluri este cam mare, în raport cu realitatea din teren. Am început jocul nu neapărat ezitant ci cu multe ratări în situații clare. Împotriva unei naționale cu pretenții care a învins și naționala noastră, dacă nu reusești să fructifici tot ce ai este foarte greu. Poate că 28 de goluri par multe la prima vedere însă cel puțin jumătate au fost marcate din contraatac sau faza a II-a, și asta tocmai din cauza faptului ca angolezele au intrat relativ ușor în posesia mingii. Mâine întâlnim o formație danezā, care este obișnuită să joace în cea mai mare viteză, așa că trebuie să ne îmbunătățim eficiența în faza de atac și să nu le dăm danezelor ocazia să folosească arma lor principală “contraatacul””, a declarat Horațiu Pașca, antrenorul echipei CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Sursa: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud