Federația Europeană de Handbal (EHF) a decis că CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud va înlocui CSM Corona Brașov în faza grupelor Cupei EHF.

 

Federația europeană a plasat Gloria 2018 în grupa C împreună cu MKS Lublin din Polonia, ÉRD Handball din Ungaria și Odense Håndbold din Danemarca. Primele meciuri se vor juca în 4 și 5 ianuarie 2020, potrivit unui comunicat al EHF.

Decizia vine după ce Brașovul a fost suspendat provizoriu de la competițiile EHF și după ce s-a presupus că jucătoarele clubului au participat la o sesiune de terapie cu laser intravenoasă considerată o metodă interzisă, prevăzută în secțiunea M1.3 din lista substanțelor interzise din 2019 a Codului mondial anti-doping.

Regulamentele EHF pentru anti-doping prevăd că, dacă se constată că mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o încălcare a regulilor anti-doping în timpul unei perioade de competiție EHF, organul juridic competent va impune, de asemenea, o sancțiune adecvată clubului.

Decizia EHF este una normală, nu ne-a luat prin surprindere. Noi am fost pregătiți de la începutul sezonului să jucăm în grupele Cupei EHF. Să nu uităm că Gloria este medaliata cu bronz din sezonul precedent al Ligii Florilor. Toate lucrurile decurg firesc, nu ne-am oprit din pregătire, mai ales că jucăm în 29 decembrie în campionat partida restantă cu CS Măgura Cisnădie.
Mă bucur pentru publicul bistrițean care va avea parte de cel puțin încă trei meciuri internaționale la nivel înalt„, a declarat Horațiu Pașca, antrenorul echipei bistrițene, potrivit Facebook CS Gloria 2018

Programul meciurilor Gloria 2018 în grupele Cupei EHF:

5 ianuarie – în deplasare cu MKS Lublin

11 sau 12 ianuarie – acasă cu Erd HC

19 ianuarie – în deplasare cu Odense Handbold

25 sau 26 ianuarie – acasă cu Odense Handbold

1 sau 2 februarie – acasă cu MKS Lublin

9 februarie – în deplasare cu Erd HC