Gripa a făcut o victimă și în județul Bistrița-Năsăud. O femeie de 77 de ani a decedat

O femeie de 77 de ani a decedat după ce a fost răpusă de virusul gripal, acesta fiind primul gaz de deces cauzat de gripă înregistrat în județul Bistrița-Năsăud. Femeie a fost internată în spital, însă suferea și de alte afecțiuni, iar gripa a răpus-o. Aceasta nu era vaccinată împotriva gripei. 

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, potrivit ultimelor date făcute publice de Direcția Județeană de Sănătate Publică, în perioada 18 – 24 februarie, au fost înregistrate 21 de cazuri noi de gripă, cele mai multe de până acum.

Majoritatea au fost înregistrate la grupa de vârstă 15 – 49 de ani (10 cazuri), urmată de grupele de vârstă 50 – 64 de ani și peste 65 de ani (câte 3 cazuri). De asemenea, alte trei cazuri au fost înregistrate și la copii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani.

Din numărul total de 21 de cazuri, 4 au necesitat internare în spital, iar un caz s-a soldat cu decesul pacientei. Potrivit dr. Anca Andrițoiu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, este vorba despre o femeie de 77 de ani din localitatea Ciceu Giurgești, care avea și afecţiuni hepatice şi renale și care nu fusese vaccinată. La nivel național, numărul deceselor cauzate de gripă a trecut de 150 de persoane.

În același interval, în Bistrița-Năsăud au mai fost înregistrate încă două decese cauzate de pneumonie, fiind vorba despre două femei din comunele Tiha Bârgăului și Șanț, care aveau și alte afecțiuni. Numărul total al cazurilor de pneumonie înregistrate în intervalul 18 – 24 februarie a fost de 273, 61 necesitând internare.

Totodată au fost înregistrate și 2.490 de cazuri de viroze respiratorii, cele mai multe cazuri fiind diagnosticate la grupele de vârstă 5 – 14 ani și 15 – 49 de ani. Dintre acestea, 39 de persoane au necesitat spitalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.