Hebe SA din Sângeorz-Băi, investigată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Hebe SA pe piața serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice din staţiunea bistrițeană Sângeorz-Băi. Compania Hebe ar fi refuzat să încheie un contract de prestări servicii de furnizare a apei minerale terapeutice cu societatea Sind Tour Trading SRL din aceeași localitate.

 

Două firme din orașul bistrițean Sângeorz-Băi – Hebe SA și Sind Tour Trading SRL – au ajuns în conflict, din cauza apelor minerale terapeutice din stațiune.

În stațiunea Sângeorz-Băi, Hebe SA are în patrimoniu un hotel cu aceeaşi denumire, „Hebe” care dispune de facilităţi de cazare şi bază de tratament balnear. Pe de altă parte, compania deţine licenţă exclusivă de exploatare a apei minerale terapeutice din localitate și a refuzat să încheie un contract de prestări servicii cu hotelul „Someșul” deținut de firma concurentă Sind Tour Trading SRL.

Hotel Someșul, deținut de Sind Tour Trading SRL

Drept urmare, Sind Tour Trading SRL s-a adresat Consiliului Concurenţei, care a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Hebe SA, pe piaţa serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice din staţiunea Sângeorz-Băi.

În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei HEBE SA, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice„, informează Consiliul Concurenței.

Potrivit instituției, inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor„, mai precizează Consiliul Concurenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.