Începând de astăzi, heliportul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este acreditat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română și a devenit operațional. Investiția se cifrează la 1,5 milioane de euro din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

 

 

„17 august 2021. O zi istorică, pe care ne va fi greu să o uităm. După ani de muncă, Heliportul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, SMURD BN1 , a fost acreditat, el devenind operațional. Mulțumim Consiliului Județean Bistrița-Năsăud reprezentat de Emil Radu Moldovan în calitate de președinte pentru susținere și finanțare. Mulțumim tuturor consilierilor județeni care au crezut în acest proiect și l-au votat în unanimitate”, a anunțat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

„Felicitări Gabriel Lazany și echipei! De azi, Heliportul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este operațional, fiind pregătit să salveze vieți. Căci atunci când este vorba de oameni cu probleme de sănătate fiecare secundă este prețioasă”, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Heliportul este amenajat pe teresa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Pentru construirea heliportului Consiliul Județean Bistrița a a asigurat 1,5 milioane de euro din bugetul propriu, bani din care a fost realizată o construcție nouă peste etajul 5 a spitalului, care cuprinde o platformă heliport, rampă acces lift existent, pasarelă acces lift și spațiu tehnic și un lift care conectează Unitatea de Primiri Urgențe cu heliportul. Acesta va fi deservit de 13 persoane, în trei ture.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud