Hoții de lemne, taxați de polițiștii bistrițeni! Amenzi de peste 60.000 lei, aplicate în ultima lună

În ultimele patru săptămâni, polițiștii din Bistrița-Năsăud au organizat câteva zeci de acțiuni pentru combaterea delictelor silvice, în urma cărora au aplicat amenzi de peste 60.000 lei și au confiscat material lemnos, dar și trei autovehicule, în valoare totală de peste 80.000 lei. Oamenii legii au întocmit, de asemenea, și 6 dosare penale.

 

În perioada 20 noiembrie – 20 decembrie a.c., polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice, în colaborare cu secțiile de poliție rurală, Serviciul de Investigare a Criminlaității Economice, Serviciul Rutier, Biroul Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere județene Bistrița-Năsăud, respectiv ai Direcției Silvice Bistrița-Năsăud au acționat în sistem integrat pe raza județeului pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea delictelor silvice, precum și pentru verificarea legalității comercializării și provenienței pomilor de Crăciun, transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, au fost organizate 31 de acțiuni cu precădere pe drumurile publice, dar și în zona piețelor și a fondului forestier de pe raza județului. În urma acestor acțiuni au fost constatate 6 infracțiuni de tăiere fără drept de arbori și au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale conform legii privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 61.000 de lei.

Totodată, polițiștii au confiscat 148 mc de material lemnos, 114 pomi de Crăciun precum și trei autovehicule, toate în valoare totală de peste 82.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.