Iarna nu se dă dusă din județul Bistrița-Năsăud! În zona montană e lapoviță și ninsoare, iar din cauza faptului că zăpada s-a depus pe carosabil, sâmbătă dimineața, polițiștii rutieri bistrițeni au luat decizia de a restricționa traficul greu pe DN 17. Restricția a fost menținută timp de aproximativ o oră, perioadă în care s-a intervenit pentru curățarea carosabilului. 

Județul Bistrița-Năsăud se află sub o atenționare meteorologică cod galben de intensificări ale vântului la munte și ninsori viscolite la peste 1.500 m, avertizare valabilă până duminică, 17 martie, ora 03:00. Vremea rea și-a spus cuvântul și în mai multe zone din județ zăpada s-a depus pe carosabil, îngreunând traficul.

Utilajele de deszăpezire au început intervențiile încă din noaptea de vineri spre sâmbătă, pe toate tronsoanele de drum pe care a fost nevoie. S-a intervenit cu 13 utilaje, care au împrăștiat aproximativ 60 de tone de material antiderapant.

‼️𝘼𝙩𝙚𝙣𝙩𝙞𝙚‼️⚠️ Suntem sub Cod galben de intensificări ale vântului la munte și ninsori viscolite la peste 1500 m, până duminică 17 martie, ora 03:00.➡️ Lapoviță și ninsoare, în județ, se circulă în condiții de iarnă în zona de munte, dar se intervine cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant, pentru a curăța carosabilul.• Intervenţiile au început încă de azi-noapte, pe toate tronsoanele de drum pe care a fost nevoie, cu 13 autoutilaje și ~ 60 tone de material antiderapant.• Puncte de intervenție unde se acționează intensiv, datorită dificultății traseului: DN 17C Fiad-Dealul Ștefăniței , DN 17 Tiha Bârgăului – Piața Fântânele și DN 17 D Sîngeorz-Băi – Valea Mare.• SDN Bistrița face patrulări și pe restul sectoarelor, în special pe zonele de vârfuri: Dealul Dumitrei, Dealul Herinei, Teaca, Dealul Mocodului.🚨Poliția Rutieră a restricționat traficul greu pe DN 17, până la curățarea părții carosabile și monitorizează viabilitatea drumului. 🚨De asemenea, Poliția Rutieră vă recomandă să adaptați viteza la condițiile de drum și să aveți autovehiculele echipate cu anvelope specifice sezonului de iarnă.• Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor.📸 ora 08:25, DN17, Poliția Rutieră și SDN Bistrița

Publicată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud pe Vineri, 15 martie 2019

Reprezentanții Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud spun că există câteva puncte de intervenție unde se acționează intensiv, datorită dificultății traseului:

  • DN 17C Fiad – Dealul Ștefăniței;
  • DN 17 Tiha Bârgăului – Piața Fântânele;
  • DN 17 D Sîngeorz-Băi – Valea Mare.

Sâmbătă dimineața, pe DN 17, în zona Tiha Bârgăului – Piața Fântânele, polițiștii rutieri au luat decizia de a restricționa traficul greu până când carosabilului a fost curățat. În zonă s-a intervenit, iar după aproximativ o oră restricția a fost ridicată, carosabilul fiind curățat.

Update:‼️Carosabilul pe DN17 a fost curățat.🚨 Traficul greu nu mai este restricționat.📸 ora 09:00, DN17, Poliția Rutieră și SDN Bistrița____________‼️𝘼𝙩𝙚𝙣𝙩𝙞𝙚‼️⚠️ Suntem sub Cod galben de intensificări ale vântului la munte și ninsori viscolite la peste 1500 m, până duminică 17 martie, ora 03:00.➡️ Lapoviță și ninsoare, în județ, se circulă în condiții de iarnă în zona de munte, dar se intervine cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant, pentru a curăța carosabilul.• Intervenţiile au început încă de azi-noapte, pe toate tronsoanele de drum pe care a fost nevoie, cu 13 autoutilaje și ~ 60 tone de material antiderapant.• Puncte de intervenție unde se acționează intensiv, datorită dificultății traseului: DN 17C Fiad-Dealul Ștefăniței , DN 17 Tiha Bârgăului – Piața Fântânele și DN 17 D Sîngeorz-Băi – Valea Mare.• SDN Bistrița face patrulări și pe restul sectoarelor, în special pe zonele de vârfuri: Dealul Dumitrei, Dealul Herinei, Teaca, Dealul Mocodului.🚨Poliția Rutieră a restricționat traficul greu pe DN 17, până la curățarea părții carosabile și monitorizează viabilitatea drumului. 🚨De asemenea, Poliția Rutieră vă recomandă să adaptați viteza la condițiile de drum și să aveți autovehiculele echipate cu anvelope specifice sezonului de iarnă.• Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor.📸 ora 08:25, DN17, Poliția Rutieră și SDN Bistrița

Publicată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud pe Sâmbătă, 16 martie 2019

Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Bistrița intervin și pe restul sectoarelor, în special în zonele mai problematice, precum Dealul Dumitrei, Dealul Herinei, Teaca, Dealul Mocodului.

Poliția Rutieră recomandă şoferilor prudenţă în trafic şi adaptarea vitezei la condițiile de drum.

FOTO/VIDEO: SDN Bistreița, Poliția Rutieră