În municipiul Bistrița se va construi, în premieră națională, un Centru Integrat de Servicii Publice Comunitare

Primul Centru Integrat de Servicii Publice Comunitare din România va fi construit la Bistrița, dau asigurări reprezentanții Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud, după ce prefectul Ovidiu Victor Frenț a purtat discuții în acest sens cu oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Proiectul ar urma să fie dezvoltat cu fonduri guvernamentale, urmând a fi amenajat pe strada Grănicerilor din municipiul reședință de județ. 

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenţ, a participat, sâmbătă, la o ședință de lucru la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a analiza împreună cu conducerea și cu specialiști ai ministerului soluțiile legale în vederea construirii unui Centru Integrat de Servicii Publice Comunitare în municipiul Bistrița. O astfel de investiție ar urma să reprezinte o premieră pentru România. Autoritățile locale vor să găsească ”soluții legale pentru depășirea impedimentelor de ordin juridic și urbanistic cauzate de legislația în vigoare”.

”Ne dorim o parcurgere cât mai rapidă a etapelor de realizare ale construirii centrului pentru a oferi cetățenilor și persoanelor juridice servicii publice prietenoase, moderne și integrate. Astfel, s-a discutat și s-a obținut sprijinul pentru bugetarea acestui centru care urmează să fie construit cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Afacerilor Interne, Romania” anunță reprezentanții Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud.

Practic, în noul centru ce va fi amenajat pe strada Grănicerilor din municipiul Bistrița ar urma să funcționeze serviciile de pașapoarte, înmatriculări, permise, cazier judiciar și evidența persoanelor. Terenul  pentru o astfel de construcție a fost deja identificat și are o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.