În perioada 25 – 31 iulie, Bistrița găzduiește o nouă ediție a Festivalului Internaţional de Folclor ”Nunta Zamfirei”

Ansambluri folclorice din nouă țări vor participa, la finele acestei luni, la ”Nunta Zamfirei”, cel mai mare Festival Internaţional de Folclor din România. Sute de dansatori din cele nouă țări vor încânta publicul prin spectacolele oferite în fiecare seară de festival.

În perioada 25 – 31 Iulie 2018, Primăria Municipiului Bistrița, Palatul Culturii Bistrița și Uniunea Mondială de Folclor I.G.F. , vă invită la a XXIII-a ediție a Festivalului internațional de folclor ”Nunta Zamfirei”. Ansambluri de dansatori din Italia, Belarus, Costa Rica, Filipine, Franța, Mexic, Coreea de Sud, Lituania, Bulgaria vor încânta publicul” anunță reprezentanții Palatului Culturii Bistrița. Acestor ansambluri li se vor alătura artiști din România.

Festivalul Nunta Zamfirei este unul dintre cele mai renumite festivaluri de folclor din lume, care îşi propune să promoveze tradiţiile, dansurile populare tradiţionale şi costumele specifice popoarelor din întreaga lume.

Potrivit directorului Palatului Culturii Bistrița, Dorel Cosma, Nunta Zamfirei este un festival de talie internațională, devenid un brand reprezentativ pentru România. Potrivit acestuia, festivalul se numără printre primele cinci mari festivaluri de acest gen din Europa şi printre  primele opt din lume.

La ediția de anul trecut a festivalului au participat circa 400 de artişti din zece ţări, printre participanţi numărându-se ansambluri din Vietnam, Singapore, Grecia sau Franţa.

Festivalul este organizat de Palatul Culturii Bistrița, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița și Uniunea Mondială de Folclor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.