Șeful Administrației Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, Cristian Parasca, a vorbit, miercuri, într-o ședință a Colegiului Prefectural despre situația economică a județului, explicând că în ultimii 10 ani încasările la bugetul de stat s-au dublat.

”La nivelul județului Bistrița-Năsăud pot să vă spun că în ultimii 10 ani, făcând o comparație cu anul 2008, încasările la buget aproape s-au dublat. Normal că aici sunt mai mulți factori, inflația fiind unul dintre ei, dar nu putem neglija faptul că mediul de afaceri are cel mai important aport în acest sens. Acest lucru se datorează în mod sigur și măsurilor fiscale impuse de Guvern de-a lungul anilor, probabil perseverenței mediului de afaceri și concurenței” a afirmat Cristian Parasca.

Potrivit acestuia, instituția pe care o conduce se confruntă cu o serie de probleme, una dintre ele fiind legată de tehnica IT, care este una învechită. ”La noi se întâmplă să stea un om la ghișeu chiar și 20 de minute să putem accesa o aplicație foarte simplă. Discuțiile pe zona aceasta sunt foarte apăsate, se spune că se va investi în tehnica de calcul, dar până atunci noi facem ce putem” a mai adăugat Cristian Parasca.

În plus, șeful AFP Bistrița-Năsăud a vorbit și despre comentariile potrivit cărora ar fi prea multe persoane angajate în sistemul fiscal. ”Chiar dacă încasările au crescut și numărul firmelor a crescut de la an la an, se tot discută că ar fi prea multe persoane în mediul administrativ. În anul 2008 în administrația financiară erau 450 de persoane, iar în 2018 sunt 290, vorbim de o reducere de o treime” a mai completat Parasca.